Flowing not Forcing, Jaarwiel Cycles

In vroegere tijden wisten de mensen het al, met het volgen van de seizoenen creëer je een ritme waarmee je de natuur maar ook jezelf eert.
Door in het ritme van de natuur mee te bewegen kom je als vanzelf in een natuurlijk flow waarin een natuurlijk moment is voor actie, rust, herstel en verwerking.

Dit gegeven lijken we in onze lineaire samenleving kwijt te zijn geraakt. In een maatschappij waar alles 24/7 voor ons beschikbaar is, zijn we vergeten hoe belangrijk het is om rust te laten volgen op actie of verwerking op reflectie.

In de Flowing not Forcing, Jaarwiel cycles gaan we terug naar de natuurlijke Flow van de natuur en van onszelf.

Wanneer wij maar één deel van de volledige cyclus belangrijk maken ontstaat er onbalans en stagnatie.


Bijvoorbeeld:

Je bent een actiegericht mens, veel to-do lijstjes, gericht op de buitenwereld, plannen worden direct uitgevoerd en concreet gemaakt. Je voelt je heerlijk in deze energie.
Je neemt echter niet de tijd om op natuurlijke momenten stil te staan, te overzien wat er is gebeurd, te genieten van de vruchten die je plukt en even pauze te nemen om op te laden.

Gevolg: Veel actie maar geen vernieuwing. Het gevoel in een achtbaan te zitten maar geen vernieuwende ideeën meer om anders naar je situatie te kijken. Overtuiging, ik moet dit allemaal doen! Ik ben hier verantwoordelijk voor! Het leven is hard werken.

OF

Je bent een intern gericht mens. Bent je heel bewust van je gevoelens en je groeiproces en vind het heerlijk om rustig over ideeën en wensen na te denken. Je denkt er graag over maar voelt nooit het moment om tot actie over te gaan. Er is altijd nog wel iets om over te reflecteren en er zijn nog zo veel andere mogelijkheden om over na te denken.

Gevolg: Veel gevoel en reflectie maar geen actie en het moment lijkt altijd te zijn geweest.
Overtuiging, ik ben nog niet zo ver, ik heb nog niet alles bekeken. Het leven is te overweldigend.


Is een van deze bovenstaande situaties herkenbaar? Of een net andere situatie maar voel je wel onbalans?

In de Flowing not Forcing, Jaar Cycles ga ik je meenemen in het Jaarwiel gebaseerd op de natuurlijke seizoenen zoals wij ze kennen in ons deel van de wereld. Dit jaarwiel vertegenwoordigd de kringloop van de seizoenen, de natuur en al het leven!

De jaarfeesten zijn de punten waarop er overgangen zijn in deze kringloop. Hier vieren we seizoenovergangen en leren we de energie van dat moment te integreren in ons eigen leven.

De intenties en actie van de lente
De vruchtbaarheid en vrijheid van de zomer
De vruchten en reflectie van de herfst
En de rust van de winter

Flowing not Forcing, ok klinkt mooi! Maar wat is het?

Ieder seizoen zal er een werkboek uitkomen speciaal in de energie van het deel van het jaarwiel waar we op dat moment zijn.
Deze energie maak ik concreet aan de hand van de verbonden jaarfeesten en wat dit voor ons als mensen in deze 21 eeuw praktisch betekent.

Natuurlijk vind je de kenmerken van de jaarfeesten terug en verbind ik woorden, godinnen, het seizoen en de Tarot aan de energie van dat moment. Ik ben ontzettend fan van mooie correspondenties en symbolische betekenissen van de feesten en seizoenen.

Ik ben alleen wel van mening dat dit zo concreet mogelijk mag zijn zodat het in deze tijd begrijpelijk en toepasbaar is.
Als ik je nu zeg, tijdens Imbolc mag je je haardvuur opstoken om je innerlijk licht terug te verwelkomen dan levert dit op zijn minst praktische problemen op. Veel van ons hebben geen open vuur in huis. Nog los van het feit dat het je geen concrete tools geeft voor dat innerlijk licht.
Als ik nu zeg, tijdens Imbolc is de energie erop gericht om onze zaadjes te gaan planten en dat doen wij d.m.v. het zetten van intenties, dan wordt het al een stuk concreter en werkbaarder.

In de werkboeken van de Flowing not Forcing, Jaarwiel Cycles gaan we verder dan symboliek en oude gebruiken. We geven er een begrijpelijke en moderne vorm aan waardoor we met de tijdsgeest van nu op de Flow van de eeuwen oude seizoenen ons beste leven kunnen leven.

De Magie

De werkboeken volgen de cyclus van het jaarwiel en zijn aanvullend en verdiepend op elkaar. De werkboeken zijn wel los van elkaar aan te schaffen en te gebruiken.
Het is een vorm van Mix and Match, wat heb jij nu nodig!

In 2021 zal er een nieuw werkboek uitkomen wanneer het nieuwe seizoen start. We volgen dit jaar echt de seizoenen van de natuur.
De werkboeken blijven altijd beschikbaar, ongeacht het seizoen.
Dit geeft je de mogelijkheid om een heel jaarcyclus mee te lopen maar ook om een werkboek te kiezen die past bij het seizoen waarin jij je op dat moment bevindt.

De Tarot is in ieder werkboek een onderwerp omdat de seizoenen ook aan de kaarten zijn verbonden. Je hebt echter geen Tarotkaarten nodig om de oefeningen in het werkboek uit te kunnen voeren.
Wel is er in ieder werkboek een aanvullende oefening opgenomen waarbij je Tarot of Oracle kaarten kunt inzetten en zijn er tips over hoe je de kaarten aanvullend kunt inzetten.


Opbouw van de Jaarwiel Cycles

Winter: Imbolc
thema: zaadjes planten
onderwerp: intenties zetten

Lente: Ostara en Beltane
thema; levenskracht, vruchtbaarheid
onderwerp: volgt

Zomer: Litha en Lughnasadh
thema: vrijheid en autonomie
onderwerp: volgt

Herfst: Mabon en Samhain
thema: dankbaarheid en loslaten
onderwerp: volgt

Winter: Yule
thema: reflectie en afronding
onderwerp: volgt

De werkboeken volgen de astronomische seizoenen waarbij de overgangspunten (Imbolc, Beltane, Lughnasadh en Samhain) al de komende energie van het nieuwe seizoen vertegenwoordigen. Tijd is niet lineair en energieën grijpen ook in het jaarwiel in elkaar.

Praktisch

5 werkboeken in een jaar, vormen samen het Jaarwiel.
Los beschikbaar, vanaf 2022 als pakket verkrijgbaar.
Incl. een privé Facebook groep voor contact, vragen en verbinding.

Kosten
Los werkboek € 12,95
Werkboek incl. persoonlijke podcast € 27,95

altijd incl. kortingscode voor een volgend werkboek in de Jaarwiel cycles.

De persoonlijke podcast is een ingesproken bericht van een half uur. Deze reading geeft inzicht in je thema’s, groeipotentieel en persoonlijke uitdagingen voor het betreffende seizoen. De inzichten die je ontvangt van de Tarot kun jij dan inzetten bij het zetten van je intenties!


De werkboeken

Flowing not Forcing Imbolc

In dit werkboek draait het allemaal om je zaadjes planten, Intenties zetten!
Er is een informatief deel over Imbolc. Wat betekent dit feest en de bijhorende energie en welke kenmerken horen bij Imbolc.

Daarna gaan we je intenties neerzetten d.m.v. het vinden van je Zielsdoel, het ontleden van je Verhaal om daarna met de magische formule voor het zetten van Intenties, je zaadjes te gaan planten.

Dit alles in een werkboek vol schrijfruimte, plek voor extra notities en concrete oefeningen die je direct in de praktijk kunt brengen.


Flowing not Forcing Ostara en Beltane

Informatie volgt