Jaarfeest Ostara

Het lente feest Ostara

Ostara is het feest om de lente te vieren. Dag en nacht zijn op deze dag even lang en vanaf nu zal de nacht korter zijn dan de dag. Ostara symboliseert het einde van de donkere dagen. Het licht wint nu van het donker.

De lente, je ziet het aan zoveel dingen. De lammetjes worden geboren, de kleine eendjes zie je weer in de vijvers, de vogels komen terug en de bloemen groeien.

Dit nieuwe leven wordt gesymboliseerd door eieren, eieren zijn het symbool van nieuw leven. Tijdens Ostara is dan ook een van de rituelen om eieren te schilderen. Wanneer je dit doet eer je dus het nieuwe leven wat nu allemaal ontstaat nu het licht op het donker wint.

In de Tarot wordt ook gesproken over het ei, het ei van potentie en BIG MAGIC. Uit een ei wordt per slot nieuw leven geboren, als dat geen Magie is…!

Tarot Spread Ostara

Bovenstaande spread kun je gratis downloaden en hiermee wat inzicht verkrijgen over jouw lichte en donkere kant en hoe je daarin de balans kunt vinden. Ostara is een mooie balans tussen het licht en donker en net als bij Ostara is die balans ook in jou te vinden.

Ostara-spread

Ik wens je een prachtig Ostara feest en een mooie bloeitijd.

Remember, All Magic starts with Desire!!

🌿 Tarot vraag? WhatsApp mij!