Jaarfeest, Yule

Yule, … De kortste dag van het jaar!

De winter is hier, de tijd van kou, de tijd van donker, de tijd om inwaarts te gaan en tot stilstand te komen.

Andere namen voor Yule zijn midwinter of wintersolstitium waar je duidelijk uit kunt opmaken dat het hier over een kantelpunt gaat.

Wat vieren wij met Yule
Tijdens Yule vieren we de kortste dag van het jaar waarbij we onze hoop uitspreken dat het licht weer terug zal keren.
Na deze dag zullen de dagen zich weer langzaam gaan lengen en komt het licht weer terug. Yule wordt dan ook wel het feest van het licht genoemd. Dat is waarom tijdens dit feest de wedergeboorte van de zon centraal staat.

De geboorte van de zon betekent leven, licht en warmte of beter gezegd… terugkerende vruchtbaarheid.

We halen in deze tijd ook leven in huis als symbool voor het vieren van deze terugkerende vruchtbaarheid. De “kerstboom” is hiervan een geweldig voorbeeld. De sparboom staat namelijk voor eeuwig leven omdat hij altijd groen blijft.

Midwinter is op 21 december en Yule wordt gevierd vanaf deze datum tot aan het nieuwe jaar, de 12 donkere nachten. In onze huidige samenleving kennen wij deze tijd als de kersttijd.

Deze periode is de tijd van het naar binnen keren, ook wij verkeren in onze innerlijke winter en dat vraag stilte, rust en terugtrekken uit de drukke buitenwereld. Deze tijd kun je gebruiken om werkelijk even afstand te nemen van al dat is en je richten op al wat je zou willen.

Winterslaap
Deze energie geeft vaak de behoefte aan rust, aan een winterslaap waarin je je los weekt van alle dagelijkse verplichtingen of verwachtingen.
Ik voel hem al even en merk dat ik al vanaf begin december mij langzaam terugtrek. Mijn energie is zwaarder, langzamer, minder verbonden met anderen. Reflecterend op het afgelopen jaar en mij voorbereidend op het nieuwe jaar.

Ook de energie van afronding is sterk aanwezig zo vlak voor Yule. De laatste zaken, to-do’s en openstaande acties wil ik nog even aankijken zodat ik met een leeg hoofd de rust in kan stappen.

Een van de reflecties waar ik mij al een paar dagen over buig is hoe dankbaar ik ben voor afgelopen jaar… en bij die dankbaarheid daar hoor jij ook zeker bij!
Ik ben dankbaar dat je mijn stukjes las, mij deelgenoot maakte van je ervaringen met de Tarot en/ of aanschoof aan mijn (digitale) keukentafel. Ik weet geen woorden om te zeggen hoe mijn hart overstroomt van alles wat er is gebeurt in 2020, ik ben dankbaar voor alles en kijk uit naar een nieuw jaar.

Herken jij deze energieën ook in jezelf? Afronding, dankbaarheid, reflectie en behoefte aan rust!
Ik vroeg een week geleden op instagram: Voel jij de winterslaap ook aan je trekken?
Er werd door heel veel mooie mensen gereageerd op deze vraag!
En 95% van de stemmers gaf aan, Ja, laat mij maar slapen!

Het is niet de bedoeling dat we ons tegen deze energie verzetten.
Ben je moe, rust uit!
Voel je je leeg, geef even niets!
Trekt de energie je naar inkeer, ga inwaarts en laat de rest even wachten.

Het seizoen van de rust, reflectie en introspectie is begonnen en als jij wordt geroepen dan is dit je moment. Laad jezelf op en kom straks herboren uit je winterslaap.

Yule Spread
Ook voor dit jaarfeest kan er natuurlijk geen spread ontbreken. Dit keer verbonden aan de voor ons zo herkenbare onderdelen van het Yulefeest.

Heb je de spread gelegd en wil je feedback of je uitkomsten gewoon even delen?
Je kan mij bereiken via desiree@thesagescup.nl of via insta op @_the.sages.cup_ 

Denk je nu… ja leuk dat spread maar ik wil eigenlijk niet zelf de kaarten om informatie vragen! Je kunt hiervoor ook bij The Sages Cup terecht.
Je kunt aan mijn (digitale) keukentafel een kop koffie komen drinken met mij en de Tarotkaarten… klik hier als je dat fijn vindt klinken!

En zo zijn we met Yule aan het einde van 2020 beland, een jaar met hele bijzondere wendingen, inzichten en gebeurtenissen.
Nu ik mij voorbereid op mijn winterslaap is deze post mijn laatste voor 2020.
Ik ga vanaf morgen genieten van mijn 12 donkere nachten, reflecteren en vooral ontspannen.

Er rest mij nu niets anders dan je te bedanken voor al je dapperheid, openheid en liefde die ik mocht ontvangen dit jaar.
Ik wens je een mooi, magisch en bijzonder 2021 waarin al je dromen uit mogen komen…. maar nu eerst heerlijk genieten van je winterslaap voor je al die dromen in de wereld gaat zetten.

🌿 Tarot vraag? WhatsApp mij!