Litha – Midzomer met de Tarot

Onze kalender vertelt ons dat op 21 juni de Zomer start, maar volgens het jaarwiel zijn we dan al aangekomen in midden zomer.

We vieren dit midden zomer met het jaarfeest Litha.

En een andere naam voor het jaarfeest Litha is Midzomer.

De naam Midzomer voelt misschien een beetje vreemd, omdat deze datum tegenwoordig in verband wordt gebracht met het begin van de zomer.
Maar de oude Kelten kenden slechts twee seizoenen: licht en donker, zomer en winter. Tijdens Midzomer vierden zij het hoogtepunt van de zomer, dus het midden van de lichte helft van het jaar.

Litha vieren we op de vooravond van 21 juni en is de langste dag van het jaar. Op deze dag vieren we dus het hoogtepunt van de zomer.

Litha wordt ook de midzomer, zomer-solstice of zomer-zonnewende genoemd.

Dit is voor onze astronomische seizoenen de start van de zomer. Toch neemt na deze dag het licht alweer af. De langste dag van het jaar betekent ook de korte nacht van het jaar. Met Litha bereikt alles zijn hoogtepunt en de Zon is hier de representatie van. De dag met de meeste zonne-uren. En dat is dus precies wat we met Litha vieren.

Onze zonnekracht!


Litha en de Tarot

Om deze zonnekracht te vieren, eren en te onderzoeken vind je hier drie mooie Tarot spreads in een thema passend bij Litha.

Juni Tarot Spread – Godin Juno


Litha Tarot Spread – Midzomer


Midzomer Tarot Spread – de langste dag


Je vind de gratis download van deze drie Tarotspreads in de shop.
Geniet van de Zomer.

🌿 Tarot vraag? WhatsApp mij!