Tarotkaart 07. de Zegewagen

MaanSage, de Maan in het teken Kreeft.

Wanneer de Maan in het teken Kreeft staat stappen wij in de Tarotkaart 07. de Zegewagen.
Net zoals de Kreeft een stevig (ondoordringbaar) schild heeft om zich te beschermen, zo kan je ook naar de tarotkaart 07. de Zegewagen kijken.
Als een schild om ons heen, een beschermende ruimte waarbinnen jij kan besluiten welk pad je wilt gaan.

Veiligheid, rust, een moment om te reflecteren!


07. de Zegewagen

Stap maar in, in de Tarotkaart 07. de Zegewagen en kom maar even tot rust. Bekijk wat je in de voorgaande tijd allemaal hebt gedaan, op je schouders hebt genomen, hebt geleerd en wie of wat je hebt liefgehad en laat het allemaal even bezinken.

Tarotkaart 07. De Zegewagen is de laatste kaart van de eerste lijn in de Major Arcana.
In deze eerste lijn van de Major Arcana praten we over de levenslijn. In deze levenslijn ontwikkelen wij onze basis als mens. Hier leg je je fundament. Je fundament van Wie ben ik!

Voor we bij de Tarotkaart 07. de Zegewagen aankomen stappen we eerst door allerlei kaarten die voor ons op komen dagen als leraren. Leraren die jou laten onderzoeken wie jij nu toch eigenlijk bent en zij geven je bagage mee voor je verdere leven.
Kom je bij 07. de Zegewagen aan dan is daar een keuzemoment. Wat heb je geleerd, wat heb je aangenomen en wat hoort echt bij je?

07. de Zegewagen wordt een drempelkaart genoemd, de kaart aan het einde van een lijn die je vraagt een keuze te maken. Blijf je “hangen” of stap je door de volgende lijn in.

Kreeft

Met het teken Kreeft breekt er een periode aan waarin je je aandacht mag verleggen naar je familie, je (t)huis. Dit teken gaat over koestering, jeZelf thuis voelen, emotionele warmte, herinneringen, intuïtie, en al dat je voedt.

En oh wat is 07. de Zegewagen een fijne plek om dit alles te ervaren, te herinneren en te herzien.

De kaart wordt heel vaak aangemerkt als de kaart die over snelheid en beweging gaat. De kaart die komt vertellen over dat je een bestemming hebt bereikt of gaat bereiken in de nabije toekomst. Er is inderdaad beweging maar dat is niet in de vorm zoals je misschien in eerste instantie denkt.

Waar gaat deze kaart dan over?

De wagen op de kaart, 07. de Zegewagen, die is in beweging.
Jij bent niet deze wagen, jij staat in deze Zegewagen.
Je wordt geleid, je wordt gebracht.
Deze kaart vraagt na al de voorgaande kaarten in dit proces om even stil te staan. Nu is het jouw moment om terug te kijken en jezelf de juiste vragen te stellen…

  • Wie ben ik?
  • Wat heb ik geleerd?
  • Wat heb ik overgeslagen of te weinig aandacht gegeven?
  • Wat heb ik voor waarheid aangenomen maar niet zelf over nagedacht?

Deze vragen beantwoorden is bij jezelf thuiskomen! En dat is dan ook precies wat de kreeft je vraagt, kom thuis, in jeZelf!

Decks van links naar rechts
This Might Hurt, The Ligt Seer’s, Game of Thrones, Accurate AF,
The Book of Shadows – So Below, Modern Witch.

Wanneer jij op deze vragen antwoord geeft komt er vanzelf een moment waarop jij moet besluiten, blijf ik in deze Zegewagen en geniet ik van wat ik heb bereikt en blijft het hierbij. Of stap ik uit op een onzeker pad maar met de mogelijkheid om te groeien en te ontwikkelen.

Voor je zover bent gebruik je de tijd in de Zegewagen om je succes te vieren, jezelf te complementeren over al het werk dat je hebt verzet. Ja! Je mag echt wel even stil staan voor je verder rent en mogelijk het verkeerde pad kiest. Eerst even thuiskomen in jeZelf en vanuit daar je weg verder bepalen.

De kaart gaat over groei, soms oncomfortabel, maar met comfort bereik je niet je ultieme doelen.

Deck: The This Might Hurt Tarot Deck by Isabella Rotman

Ridder van Kelken

De Ridders staan bekend om hun snelheid en beweging. Ik moet de eerste ridder kaart nog tegenkomen waarop geen voertuig of paard staat afgebeeld als teken van beweging. In hun schaduwzelf de ongestuurde of ondoordachte beweging.

De Ridder van Kelken is verbonden met zijn hart en alles wat daar leeft. De dromer. De Ridder van idealen en de liefde. Liefde voor mensen, liefde voor kunst, liefde voor het leven.

Deze Ridder is bereid om zijn dromen om te zetten in daden. Echter neemt hij hier de tijd voor en beziet zijn pad op een rustige intuïtieve manier. Hij weet wat zijn basis is, weet waar hij vandaan komt, droomt over mooier of beter en maakt plannen voor zijn volgende stappen.

De Ridder van Kelken vraagt je om het deel in jeZelf aan te spreken dat intuïtief weet wat bij jou past en wat niet. Wat is je geleerd en is van een ander, wat heb je geleefd en hoort bij jou. Deze ridder leert je dat je, net als bij de Kreeft en 07. de Zegewagen, even stil mag staan bij de vraag Wat is van mij? en Wat is van de ander?


Lessen

Wanneer je op het punt staat om vooruit te stappen, een nieuwe levensles aangaat op je pad, kijk dan nog even terug waar je vandaag komt.
Erken je lessen, erken de mensen die je tot dan toe hebt ontmoet en die je tot hier hebben gedragen of ondersteund. Misschien past het niet meer bij jou, misschien is het niet voldoende geweest of ben je zelfs echt te kort gekomen. Echter is dit wel je basis waar je uit voort komt en waarvan je hebt geleerd. Je verleden ontkennen of verbergen is een deel van jeZelf ontkennen en verbergen.

Thuiskomen is dan ook groter dan een fysiek huis of een eigen plek bij fijne passende mensen. Thuiskomen is accepteren dat delen van jezelf en je verleden misschien niet meer passen. Deze (soms harde) lessen vormen je en hebben levenswijsheid gebracht.
Dit vraagt je basis te erkennen en een plek te geven. De basis te zien voor wat het is, dank je wel te zeggen voor de lessen en dan keuzes te maken die nu beter bij je passen.

Dit is het moment dat je uit 07. de Zegewagen stapt, verder je pad op, op zoek naar nieuwe invulling en lessen die beter passen bij jou op dit moment.

Deck: The This Might Hurt Tarot Deck by Isabella Rotman

Minor Arcana

2 van Kelken, Diepgaande verbindingen.
3 van Kelken, Viering, samenwerking, verdieping.
4 van Kelken, Is dit alles gevoel, wat heb ik nodig, overdenking.

Herkenbare situatie:

Je treft (onverwacht) iemand waarmee een mooie verbinding ontstaat.
Je voelt en weet, dit past, we denken hetzelfde over zaken, je vult elkaar aan en tilt elkaar op naar een hoger niveau. Je kan zeggen, je bent dronken van liefde. Je hebt voldoende aan elkaar en samen vormen jullie een bubbel van verbinding. (2 van Kelken)
En laat ik vooropstellen, dit gaat niet per se over een liefdesrelatie tussen twee partners. Dit kan je ook voelen bij bijv. een nieuwe diepgaande vriendschap, ouder kind relaties of de relatie met jezelf.

In het begin heb je voldoende aan elkaar en je vult elkaars kop volledig, maar na een tijdje doorbreken jullie die bubbel en delen anderen in jullie verbinding. Dit zorgt voor verdieping en verbreding. Meer invloeden zorgt voor meer kennis, ervaring of vernieuwing maar maakt ook dat er tussen jullie iets van afstand ontstaat en je beide weer “voor jeZelf” gaat denken. (3 van Kelken)

Dan is er zo’n moment waarop je kan gaan voelen is dit het? De euforie van die eerste diepgaande verbinding, die bubbel waarin jullie verkeerde, is weggezakt. Past het nog wel met hoe jij in het leven staat. Er wordt je veel moois geboden maar is dat wel wat je zoekt. Wie ben ik en wat wil ik nu? Je kop is gevuld door anderen en nu is het zaak om te onderzoeken wat je wilt aannemen en wat niet. (4 van Kelken)

En daar zie je dan het proces van de 2, 3 en 4 van Kelken die in veel soorten relaties aanwezig is. De verbinding, de verdieping en de overdenking. Wederom ontzettend passend bij de Kreeft en de Zegewagen.


Tarot Spread

De Maan in Kreeft komt met de boodschap dat naar binnen keren om daar te overzien wat jij nu echt nodig hebt heel noodzakelijk is. Wees echt thuis, in je Kern.

Neem je tijd hiervoor. We zijn soms zo ver van onze verbinding met onze echte diepe wensen dat we niet meer zo goed onze intuïtie kunnen horen. En dan verdwalen we in allerlei meningen, lessen en oordelen van anderen zonder echt te luisteren naar wat we zelf willen of wat goed is voor onsZelf.

Dit is de kaarten combinatie die je vraagt wat dieper te kijken dan het oppervlak. Wat zit er achter dat ondoordringbare schild, wat heb je meegemaakt en meegenomen je leven in. Welk verhaal vertel jij jezelf, past dit verhaal wel echt bij jou. Kun je daar een ander beter passend verhaal voor in de plaatst zetten zonder het verleden uit te wissen of te verloochenen.

Diepgang, reflectie en rust, dat is het thema van de maan in Kreeft.
Precies dat wat jij kan vinden wanneer je gebruik maakt van je tijd in 07. de Zegewagen.

🌿 Tarot vraag? WhatsApp mij!