08. Kracht

MaanSage, Leeuw

Op 19 augustus staat de Nieuwe Maan in het teken Leeuw, en bij dit teken kan natuurlijk geen andere kaart dan de kaart 8. Kracht uit het Tarotdeck passen. De Leeuw staat hier per slot in al haar glorie op afgebeeld.

Bij deze kaart en de combinatie met de bijbehorende hofkaart en Minor Arcana kaarten geeft de sfeer van de krachtige vrouwelijke energie die steeds meer ruimte voor zichzelf inneemt om vol te kunnen genieten van het leven en te doen wat in haar hart besloten ligt. Dit is niet altijd een pad zonder obstakels zoals je in de kaarten 5, 6 en 7 van Staven zal terugvinden maar nu duiken we eerst in de kaart Kracht!

De sleutel voor diepe inzichten op deze kaart vind je in het hart. Deze kaart wordt geregeerd door het hart.
Zie mij, Zie mij echt! Dan zie ik jou ook echt!

Deze vraag of meer een behoefte laat zien hoeveel lagen deze kaart kent. Het laat zien dat er een grote behoefte bestaat tot werkelijke verbinding. De overtuiging dat wanneer een ander jou volledig kan zien dat jij je dan pas durft over te geven en de ander hetzelfde en meer kan bieden.
Alleen wanneer jij met een harnas op een ander zal benaderen zul je nooit werkelijk gezien worden. Openheid treft openheid, geslotenheid treft… precies geslotenheid.

De kracht kaart vraagt je dus om je verdediging te laten zaken, je harnas uit te trekken. Met een open hart de situatie tegemoet te treden.

In de kaart zie je een vrouw de leeuw zonder harnas benaderen. Zonder verdediging gaat ze een open en eerlijke verbinding aan. Dat vraagt moed want zij kan niet weten wat zij in de leeuw zal treffen, een vriend of vijand! Die leeuw kan staan voor een externe situatie die je met een open hart mag benaderen. Maar er is meer. Jij bent niet alleen de vrouw op de kaart maar ook de leeuw. Jij bent beide! Kun jij voor jezelf op komen dagen met een open hart? Kan jij de leeuw in jezelf zacht en toegankelijk benaderen? Kan jij ruimte hebben voor alle gevoelens die in jou zijn, ook de pijnlijke? Of trek je dan toch weer dat harnas aan en “bescherm” jij jezelf voor die pijn?

Tarot Deck: This Might Hurt

Het sterrenbeeld Leeuw krijgt prachtige kenmerken toegedicht. De nadruk ligt op zelfexpressie en creativiteit maar er zijn meer kenmerken van toepassing die je ook terugvindt in de kaart Kracht.

Denk aan het optimisme van dit teken. Dit vraagt soms de nodige kracht wanneer je teleur bent gesteld om toch keer op keer weer voor optimisme te kiezen en te vertrouwen dat in iedere situatie iets moois schuilt.

De leeuw is een heel sociaal teken en is graag in verbinding echter betekent dit niet dat iedereen die geboren is onder het teken Leeuw een extravert is die drijft op veel contacten buiten zichzelf.
De Leeuw heeft ook regelmatig tijd nodig om weer goed te ervaren, wat is van mij, wat wil ik en hoe geef ik ruimte aan mijn creativiteit. En de verbindingen die worden gelegd zijn niet vluchtig maar voor het leven want niemand is loyaler dan de leeuw.

Dit zijn precies de kenmerken die van jou gevraagd worden in deze Nieuwe Maan in Leeuw.
Kun jij keer op keer weer kiezen voor een open hart waarbij je ruimte geeft aan dat waar jij behoefte aan hebt? Ben jij loyaal aan jezelf en blijf jij op komen dagen ook als dat wat je in jezelf vindt pijnlijk is of lastig?

Hofkaarten

Dit is mijn favoriete hofkaart die we nu gaan bespreken…. De koningin van Staven. Ofwel de heks in een Tarotdeck.
Schrik jij nu bij het woord heks dan neem ik je mee in waarom ik deze geuzennaam als een eretitel beschouw.

Een heks is voor mij iemand die schaamteloos en schuldloos compleet zichzelf is. Bewust van de natuur en haar aandeel binnen die natuur. Een wijze vrouw (of man) die weet dat alles op aarde energie is, daar mee werkt en respect heeft voor de natuurlijke gang van het leven waarbinnen de cyclus leven, dood, leven een groot goed is.

En dit alles is vertegenwoordigd in de Koningin van Staven. Redelijk tof mens niet? En ook jij vindt haar in jeZelf.
Dit is het deel van jou waar je je creativiteit vindt. De plek wanneer jij zonder kaders en regels kan experimenteren en creëren. Het deel van jouw vol ideeën en die graag meedenkt met een ander. Ze helpt je waar nodig, is ambitieus en wil graag haar ideeën neer zetten maar gaat de competitie niet aan. Ze vertrouwt en weet dat er voor iedereen voldoende is en dat vergelijk en competitie je alleen maar weg houdt van creativiteit en creatie.
Ze vertrouw erop dat de energie blijft stromen als je zelf in vertrouwen blijft geven.

Overigens is ze niet bang om haar mening te geven ook als hij afwijkt van de gevestigde orde. Ze volgt haar dromen en haar intuïtie en is niet bang om zich daarvoor uit te spreken. Als een Leeuw zal ze dan “vechten” om gehoord en gezien te worden in haar waarheid.

Ik hoef het eigenlijk al niet meer te benoemen maar mocht je het gemist hebben deze Koningin belichaamt de Leeuw en de kaart Kracht in al haar aspecten.

Tarot Deck: This Might Hurt

Minor Arcana

Bij Kracht (Leeuw) en de Koningin van Staven horen natuurlijk nog 3 kaarten uit de Minor Arcana. Dit keer zijn dat de 5, 6 en 7 van Staven. Deze kaarten geven een goed beeld dat hoe mooi de omschrijvingen van de Leeuw, Kracht en de Koningin ook zijn deze kaarten vragen veel van je, namelijk doorzettingsvermogen, kracht en zelfvertrouwen. Je vindt namelijk ook weerstand in het leven en iedereen heeft wel eens een bleehdag. Ook deze koningin van Staven.

Het verhaal van de kaarten

5 van Staven
Iedere 5 kaart spreekt over strijd of moeilijkheden in een bepaalde vorm. Zo ook de 5 van staven. Hier gaat het vaak over competitie of weerstand en dan niet in een sportieve vorm. Juist terwijl we net zagen dat de Koningin weg wil blijven van competitie en strijd.
Toch kunnen we niet ontkennen, iedereen kent deze dagen. Van die dagen dat niets goed gaat en alles tegen je lijkt te werken. Michelle Tea zegt in haar boek Modern Tarot: You will be certain that Mercury is in retrograde, but it’s not!
Zo’n dag dus is de 5 van Staven. Het kost je onnoemelijk veel negatieve energie en veel kracht om jeZelf te blijven herinneren: ook dit gaat voorbij.

Wat ik hier mee wil zeggen is, de kaart Kracht heet niet voor niets kracht. Deze dagen zullen er zijn en het is aan jou om te besluiten hoe je met deze dagen om gaat. Kijk je ze aan met het vertrouwen dat ze voorbijgaan of laat je je door deze dagen van je pad afduwen en geef je het op? Hier kun je het zelfvertrouwen van de Koningin van Staven goed gebruiken, waarbij je zorgt dat je gezien en gehoord wordt.

6 van Staven
Als winnaar uit de strijd komen is de standaard betekenis van de kaart maar ik zie de kaart anders. Het is de staven set die gaat over energie en hij hoort bij de koningin die weg wil blijven van strijd en graag samenwerkt. Voor mij gaat deze kaart over je energie terugvinden en jezelf daarin zien en jezelf daarvoor vieren. Kijk in de spiegel en zeg, ja goed gedaan. Je hebt al die strijd en het negatieve gedoe van 5 van Staven gehad. Je hebt je energie om kunnen buigen naar iets positiefs en ik zie je! Goed Gedaan!.
Er is nog genoeg te doen, we zijn nog niet klaar…. Maar mens dit heb je mooi wel even gedaan.

7 van Staven
Je hebt nu die negatieve energie om kunnen buigen om dan in een situatie te komen waarin je jezelf lijkt te moeten verdedigen. Als jij in 6 van Staven jezelf echt hebt gevierd dan heb je nu het zelfvertrouwen om uit te komen voor je meningen, je dromen en je grenzen en kun je die vol overtuiging verdedigen.
Maar zoals je aan het begin van deze MaanSage kon lezen, als jij met een harnas op de “arena” betreedt dan zul je zeker weerstand en geslotenheid treffen bij de ander die jou in de verdediging drukt. Maak hier een afweging met het hart hoe jij naar voren wilt stappen.
Kun jij hier met een open hart op komen dagen? Durf jij je schild te laten zaken?

Tarot Deck: This Might Hurt

Samenvatting

Wauw wat een mooie combinatie aan kaarten vinden we bij het sterrenbeeld Leeuw.
Kun jij volledig in die innerlijke kracht gaan staan en je hart laten leiden?
Je hebt vast wel eens de zin gelezen, Volg je Hart want dat klopt!
Deze kaarten vragen je precies dit te doen. Een nieuwe stap in de juiste richting van je Ziel.

Mind: I’m Worried!
Heart: Just relax.

Mind: But, I’m totally lost now!
Heart: Just follow me.

Mind: But you’ve never been there before.
Heart: Trust me, you’ll love it.

Soul: If you two would shut up i’d show you the map!

Nu is het jouw beurt
Iedere MaanSage probeer ik een leestip of activiteit mee te geven passend bij de energie van de besproken kaarten. Dit keer met het thema Kracht.
Wat kun jij doen om die kracht in JeZelf te vinden of te activeren.

Dit keer heb ik twee leestips!

  • Elf Minuten van Paulo Coelho, dit boek gaat over de Braziliaanse Maria die verlangt naar avontuur en de grote liefde. Dit klinkt misschien als een standaard romannetje maar het is alles dan dat. Dit boek gaat zoals de meeste boeken van Paulo Coelho onder je huid zitten. Het schuurt hier en daar en laat de opkomende kracht zien van een vrouw die keuzes maakt ver voorbij wat de maatschappij normaal vindt of van haar verwacht.
  • Het verloren boek van Salem van Katherine Howe, los van dat dit boek de heksenvervolging bespreekt geeft het ook een prachtig inkijkje in de overdenkingen van een jonge vrouw en haar groeien als uniek mens en het vinden van haar kracht.

Beide boeken vond ik in de kringloop. Je hoeft niet altijd veel geld aan bekende boeken te besteden. Laat je in de kringloop eens door je intuïtie leiden langs de boekenkasten. Vast en zeker dat je een boek vindt dat je hart wat sneller laat kloppen.

And last but certainly not least! De Tarotspread bij de kaart Kracht.

In deze spread kun je ontdekken waar jouw kracht precies zichtbaar is maar ook hoe je die kracht kunt inzetten zonder dat harnas waar we het eerder over hadden. En natuurlijk raak ik even de creativiteit aan van deze prachtige leeuw.

Heb je na het lezen van deze MaanSage vragen of wil je graag een inzicht met mij delen? Of misschien wel een hele toffe boekentip, want ik vind dat altijd geweldig leuk om te ontvangen. Heb je iets moois ontdekt met het leggen van het spread, het maakt allemaal niet uit wat je wilt delen. Stuur mij een mailtje of laat een bericht achter onder deze Sage zodat iedereen het kan meenemen als aanvulling. Samen maken we deze MaanSage compleet!

Dit maakt alweer de maand augustus tot een geheel. Begin september vind je hier de eerste MaanSage voor de maand september. En in die maand onderzoeken we de aardse Maagd en de waterige Vis. Veel vrouwelijke energie voor die maand, ik kan niet wachten om erin te duiken!

🌿 Tarot vraag? WhatsApp mij!