MaanSages Augustus

Ja, daar is dan die fijne maand, augustus. Bij deze maand denk ik aan lange zwoele zomeravonden, vakantie, lekkere drankjes, avond kampvuurtjes en ontspanning. En vanaf nu ook aan de tekens Waterman en Leeuw.

De energie van Waterman en Leeuw is deze augustus volop aanwezig. Met de Volle Maan op 3 augustus in Waterman beginnen we deze maand met een wat rusteloos luchtteken die staat voor verandering en originele ideeën en flink wat energie. Daarop volgt de Nieuwe Maan in het vuurteken Leeuw, het speelse kind dat vooral bezig is met creativiteit en het in de wereld brengen van die originele ideeën die de Waterman je zojuist heeft gebracht.

Echt een pracht combinatie als je het mij vraagt, want is er geen beter moment dan je vakantie of een vrije avond om al die ideeën die rondgaan in jou om te zetten naar concrete creatie?

Vorig jaar was deze energie aanwezig vanaf half juli tot half augustus aanwezig en laat dat precies het moment geweest zijn dat ik op vakantie was en daar midden in een hittegolf in de Duitse bossen besloot om dan eindelijk de stap te wagen en mijn lang gekoesterde hartsverlangen om te zetten in een concrete actie…. daar werd The Sages Cup geboren.

Toen had ik overigens geen idee dat deze energieën mij zo ondersteunden in mijn stappen en keuzes, ik volgde de flow en liet mijn ziel de weg wijzen. Nu terugkijkend vind ik dit een hele mooie “toevalligheid”. Je begrijpt, ik kijk uit naar deze vakantie en ben heel benieuwd wat de Waterman en Leeuw tot creatie gaan laten komen.

Laten we eens ontdekken welke kaarten verbonden zijn aan deze maanstanden.

De Volle Maan op 3 augustus in Waterman komt met de grote arcana kaart 17. de Ster en ik zal eerlijk vertellen, ik kan op dit moment deze energieën niet met elkaar matchen. De Ster staat voor mij heel erg voor Regeneratie en Rust, of lekker ouderwets, de 3 R’en Rust, Reinheid en Regelmaat. Terwijl ik bij Waterman aan hele rusteloze maar originele energie moet denken waar ik niet direct die 3 R’en aan zou hangen. Dit beloofd een leuke verdieping te worden met ook voor mij nieuwe inzichten. Overigens bij deze Waterman horen ook de kaarten, Koningin van Zwaarden en de 5, 6 en 7 van Zwaarden die vast gaan zorgen voor meer duidelijkheid en verbinding.

Met de Nieuwe Maan op 19 augustus in Leeuw kan geen andere kaart dan 8. Kracht besproken worden. De Leeuw staat op deze kaart immers heel duidelijk in de spotlight! Deze kaart gaat heel erg over het hart. Wat speelt er in jouw hart, wat ligt er verborgen in jouw kern, waar klopt jouw hart het meest voor? De kaart die praat over je hartsverlangen en de kracht vinden om hierin voor jeZelf echt op te komen dagen. Bij Leeuw komt ook een Koningin, dit keer de Koningin van Staven, dus deze hele maand heeft ook een koesterende en verzorgende energie bij zich. Daarnaast komen de kaarten 5, 6 en 7 van Staven als aanvullende energie ons vertellen over wat die Maan in Leeuw nu precies komt zeggen.

We beginnen de maand augustus met een mooi jaarfeest namelijk Lughnasadh, ook wel Lammas genoemd.
Het jaarwiel draait en laat zien dat niets in de natuur (en dus ook in ons) hetzelfde blijft. En nu wordt met het draaien van het wiel de herfst aangekondigd. De dagen worden korter, waarbij ik nog wel op een paar mooie zwoele avonden hoop, en de natuurlijke veranderingen worden zichtbaar.

Met Lughnasadh vieren we het eerste oogfeest waarmee moeder Aarde wordt bedankt voor al haar overvloed van de voorgaande maanden. Een prachtig moment om terug te kijken in dankbaarheid voor alles wat je hebt en ook om inzicht te krijgen in dat wat mag veranderen.

Net als bij ieder jaarfeest maak ik een mooie Tarotspread voor jou gratis te vinden zodat je deze spread kunt gebruiken in jouw viering voor Lughnasadh. Dit keer heb ik ook een dankbaarheidsoefening opgenomen. Beide kun je vinden via deze link.

Maanstanden in augustus 2020

Dit handige overzichtje kun je downloaden. Klik op maanstanden augustus om het overzicht op je telefoon te plaatsen. Zo vergeet jij niet meer waar de Maan staat deze maand.
Maanstanden augustus

Rond 3 augustus, Volle Maan in Waterman vind je hier de volgende MaanSage.
Laten we samen ontdekken wat de maan ons wil vertellen!