MaanSages December

December, een afsluitende maand op veel manieren.
De laatste maand van het jaar, waarin het soms lijkt alsof we afsteven op een eind der tijden waardoor ineens van alles moet. Er mogen geen losse eindjes meer zijn voor het nieuwe jaar start.

Herken jij dit gevoel? Ik af en toe best wel!

Terwijl ik juist steeds meer behoefte voel aan Rust, Reflectie en een inwaartse beweging maken.

Daarom kijk ik uit naar de 12 donkere nachten van Yule. Op dit moment bent ik mijn laatste actiepunten aan het afwerken en mijn to-do zo aan het inrichten dat ik straks deze 12 nachten ook echt even inwaarts kan gaan. Zodat ik daarna weer volledig opgeladen kan beginnen aan een nieuw jaar.

Welke gewoontes heb jij voor jezelf in december in aanloop naar de feestdagen?

Wil je overigens meer weten over de 12 donkere nachten van Yule en het werkboek dat ik hiervoor heb geschreven dan vind je hier meer info.

De MaanSages, nog iets wat deze maand wordt afgerond. Vanaf juni heb ik iedere maand twee MaanSages gemaakt waarin ik de 5 kaarten verbonden bij de Maanstand doornam en uitleg over gaf. Na 6 maanden komt dit tot een eind want alle 12 de sterrenbeelden zijn behandelt.

Maar zoals ik in november al aangaf, we hebben nog niet alle kaarten van de Tarot besproken want niet alle kaarten zijn aan een sterrenbeeld gekoppeld.
De maand bespreek ik in de MaanSages het Sterrenbeeld Ram ( want die had ik in oktober overgeslagen) en de Potentiekaarten van het deck. Daarna sluit ik de Sages af. Dit betekent niet dat de ontbrekende kaarten niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Zij worden in 2021 op een ere plaatsje gezet, de vorm waarin is echter nog een verrassing.

Welke kaarten gaan we deze maand bespreken?

Sage Ram
Major Arcana kaart : 4. de Keizer (the Emperor)
Hofkaart: Ridder van Staven
Minor kaarten: 2, 3 en 4 van Staven

Sage Potentie
Major Arcana kaart : 1. de Magier (the Magician)
Hofkaart: alle Schildknapen
Minor kaarten: alle Azen

Ontbrekenden Major Arcana kaarten
0. de Dwaas (the Fool)
2. de Hogepriesteres (the High Priestess)
3. de Keizerin (the Empress)
10. Raad van Fortuin (Wheel of Fortune)
12. de Gehangene (the Hanged One)
16. de Toren (the Tower)
19. de Zon (the Sun)
20. het Oordeel (Judgement)
21. de Wereld (the World)

Als laatst, maar niet als de minste, vind je hier natuurlijk je spread voor de maand December.
Dit keer verbonden aan de energie die we allemaal wel kennen, drukte voor rust, want nu wij richting Yule en de 12 donkere nachten groeien kunnen we wel wat reflectie hierop gebruiken.

Laat je niet gek maken deze soms zo drukke maand. Sta regelmatig even stil, bedenk wat jij wilt en neem een diepe teug adem. Geniet van december!