MaanSages Juli

Welkom in juli, de maand van de energie van de Steenbok en de Kreeft

Voel jij het ook, de warmte, benauwdheid en de behoefte aan even rust en ontspanning?
Voor mij is de maand juli de maand waarin het verlangen naar vertragen groot is. Het gevoel van nog even doorduwen voor ik me mag overgeven aan de rust van augustus.

Ik koppel dit aan de laatste weken van school voor mijn kinderen, de behoefte om even het strakke ritme los te laten en de voorbereiding op de vakantie. Het werk, hoe leuk het ook is, echt even helemaal los kunnen laten en genieten van de warme trage maanden die voor ons liggen.

Nu wordt de maand juli ook de hooimaand genoemd. De maand waarin de boeren al sinds lange tijden hard werken om al het hooi van het land te halen als voorbereiding op de winter. Nu ben ik geen boer die zich moet voorbereiden op de winter maar het idee dat die juli maand de energie van hard werken voor ontspanning heeft gaf mij een mooi zicht op mijn eigen energie en hoe ik die inzet. In de MaanSage, Steenbok neem ik jullie mee in een mooie oefening hierop.

Oud gezegde over de Hooimaand juli!

Steenbok en Kreeft, de twee sterrenbeelden die deze maand onze basis vormen voor de MaanSages !

Met de volle maan van 5 juli in Steenbok komt 15. de Duivel ons de energie brengen van persoonlijke keuzes, verantwoordelijkheid nemen en hard werken. Daarbij is de Steenbok verbonden aan de Ridder van Pentakels en de kaarten 2, 3 en 4 van Pentakels. De Steenbok is een serieus teken die zich o.a. richt op zijn ambities en hard werken. Deze energie gecombineerd met de Ridder van Pentakels maakt dat je deze maand misschien te hard focust op het uiteindelijke doel en teveel van jezelf vraagt. Voel jij hier ook de energie van de laatste loodjes voor rust in de zomer?
De Duivel kaart lijkt misschien een rare combinatie met de Steenbok omdat aan de duivelkaart heel wat vooroordelen hangen. Maar in de MaanSage, Steenbok neem ik je mee in de prachtige verbinding die er is tussen al deze kaarten en Steenbok. Ik kijk er nu al naar uit want die Duivel is mijn favoriete kaart van de Tarot.

De nieuwe Maan van 20 juli staat net als de vorige nieuwe Maan in Kreeft. We zijn dus nog niet klaar met deze energie. Totaal niet zelfs want tijdens de volle Maan van 5 juli staat de zon in het teken Kreeft. Dit alles betekend dat we de MaanSage, Kreeft deze maand nog eens extra gaan verdiepen. Het echte thuiskomen, hard werken is goed, maar waar wil jij thuiskomen na dat harde werken. Dat wat we vorige nieuwe Maan hebben aangekeken daar nemen we nog een stap dieper in. Op 20 juli zal hier dan ook een oefening te vinden zijn in thuiskomen!

De Pentakel set wordt vaak afgebeeld in de vorm van werken, hard werken en nuchtere doorzetting. Ik zie de Pentakels set meer als een verbinding tussen je zielsverlangen en de maatschappelijke verwachtingen. Deze kaarten vragen vaak diep innerlijk onderzoek.
De combinatie van Kelken (Water) met Pentakels (Aarde) maakt dit een mooie maand om te vertragen, de rust alvast wat opzoeken naast het werk dat je verricht zodat je niet straks na al het harde werk opgebrand op je zonnebedje ligt zonder energie voor andere mooie dingen. Genieten en ontspanning is niet iets wat je moet verdienen met hard werken.

Ok, we zijn in die laatste maand voor we echt de zomerrust instappen maar duw nu niet te hard door. Pentakels en Kelken krijgen beide de vrouwelijke energie toegedicht. Zie dit als een kans om nu niet heel lineair door te duwen maar je cyclische deel van jezelf meer ruimte te geven. Ontspanning en werken gaan hand en hand met elkaar.

Maanstanden in juli 2020

Dit handige overzichtje kun je downloaden. Klik op maanstanden juli om het overzicht op je telefoon te plaatsen. Zo vergeet jij niet meer waar de Maan staat deze maand.
Maanstanden juli

Op 5 juli, Volle Maan in Steenbok vind je hier de volgende MaanSage.
Laten we samen ontdekken wat de maan ons wil vertellen!