MaanSages Juni

Welkom bij de verhalen van de Maan, de MaanSages.

De Maan, die mooie prachtige ronde vrouwelijke bal in de lucht. Wat een herkenning en wat een wijsheid vinden we bij haar. We worden door haar geraakt, haar mysterie en cyclische natuur intrigeert ons. Maar het is niet altijd duidelijk wat ze ons komt vertellen. Per slot is er niets lineair aan haar en ons brein kan dat niet altijd bevatten.

Ik gebruik de Maan als leidraad in mijn Tarotpractice. Haar stand is namelijk verbonden aan de verschillende kaarten van de Tarot. Haar wijsheid laat ik tot mij spreken d.m.v. de Tarot kaarten. Op die manier leer ik van haar, weet ik op welk moment ze mij zegt, rustig aan blijf bij jezelf, of juist… ok nu… nu is het moment om iets te lanceren of buiten je comfortzone te gaan.

Ervaar jij dit ook, dat ze je iets te vertellen heeft maar dat je niet altijd kan beGrijpen wat ze zegt. Ken je de Maancyclus en weet je in de basis o.a. dat de volle Maan vraagt om uitbundige aanwezigheid en de donkere Maan voor interne bezieling maar kun je het niet terugbrengen naar concrete stappen gebaseerd op jeZelf! Dan zijn de MaanSages echt iets voor jou. De verhalen van de Maan vertelt door de kaarten van de Tarot.

Laten we de maand juni induiken, en ervaar zelf hoeveel wijsheid de Maan ons ieder moment geeft.

Kaart 5. Traditie wordt in het godinnen Tarot verbonden aan Juno

De maand juni, de zomermaand zoals deze maand ook wordt genoemd, is vernoemd naar de Romeinse Godin Juno, de vrouw van Jupiter.

De oude Romeinen aanbeden Juno, een machtige oppergodin. Zij werd vereert als beschermvrouwe van het huwelijk en vele andere overgangsriten. Juni is dan ook een hele populaire maand om te trouwen.

Een belangrijk moment in juni is de zomerzonnewende rond 21 juni. We vieren deze dag de langste dag (en kortste nacht) van het jaar. De vurige zomerenergie loopt door de gehele maand juni en deze energie samen met de Boogschutter energie van de volle maan van deze maand (note: in 2020) zorgt voor flink wat beweging en passie. Tipje; dit zijn natuurlijk fijne energieën om te combineren. Sensualiteit hoort ook echt bij de zomer, Vier dit magische leven!

Maanstanden in juni 2020

Maanstanden juni 2020
Dit handige overzichtje kun je downloaden. Klik op maanstanden juni om het overzicht op je telefoon te plaatsen. Zo vergeet jij niet meer waar de Maan staat deze maand.
Maanstanden-Juni

Boogschutter en Kreeft, de twee sterrenbeelden die deze maand onze basis vormen voor de MaanSages !

Met de volle maan van 5 juni in Boogschutter komt 14. Gematigdheid (Temperance) ons de energie brengen van samenwerking, vertrouwen en de balans vinden tussen twee uiterste. Daarbij is de Boogschutter verbonden aan de Koning van Staven en de kaarten 8, 9 en 10 van Staven. De vurigheid van deze kaarten zal zorgen voor genoeg beweging, passie en vurigheid tijdens deze volle maan. Ook komen ze met een liefdevolle waarschuwing, neem niet teveel hooi op je vork! Het hoeft niet allemaal tegelijk.

De nieuwe maan van 21 juni staat in Kreeft. Met de Kreeft komt 7. de Zegewagen (The Chariot) ons vertellen om even stil te staan en ons leven te overzien. Zijn wij bij ons Zelf of leven wij de waarheid van een ander. Ook is de Kreeft verbonden met de Ridder van Kelken en de kaarten 2, 3 en 4 van de Kelken. Al dit water vraagt ons om goed te kijken naar wat we voelen, wat wij willen en wat we wensen en om dat in lijn te brengen met onze acties.

En dan vieren we 21 juni de langste dag van het jaar. De vurige zomerenergie is op zijn piek maar na 21 juni zal deze vurige energie weer langzaam afnemen. Beide tekens, Boogschutter (vuur) en Kreeft (water), laten deze overgang mooi zien. Vuur loopt over in Water en de kaart Gematigdheid (Temperance) verbeeldt de balans die daarbij nodig is.

Teveel vuur bij water en water verdampt. Teveel water bij vuur en het vuur dooft. Laat het naast elkaar bestaan, probeer het niet te mengen. Vertrouw erop dat ze beide mooie energieën brengen en dat ze naast elkaar kunnen bestaan. Geef ze allebei de ruimte.

Je kan deze energie dan ook mooi gebruiken om je niet te verliezen in de vurige naar buiten gerichte energie maar een balans te brengen tussen binnen en buiten. Ook in de zomer, juiste in de zomer, is dit van belang. Je wilt niet al je energie opbranden en niet voor je innerlijke wereld zorgen. Wanneer je vergeet om jeZelf te voorzien van de nodige water heb je straks niet voldoende energie om de vruchten te plukken van het harde werk wat je nu doet.

Deze maand brengt ontdekking, passie, verlangen, zomervuur om heel vloeiend over te gaan naar de waterenergie van Kreeft. Waarin we zelfzorg, koestering, overdenkingen en zachtheid vinden om balans te creëren met de snelle vuurenergie. Wanneer het jou lukt om beide energieen te omarmen is juni een prachtige maand waarin je veel kan bereiken. Zowel in je acties naar buiten als in je verzorging naar binnen.

Op 5 juni, Volle Maan in Boogschutter vind je hier de eerste MaanSage waarin we het uitgebreid gaan hebben over de kaart Gematigdheid (Temperance), de Koning van Staven en de verbonden staven kaarten. Naast inzichten over de energie die op dat moment aanwezig is in je leven vind je daar natuurlijk ook een Tarotspread om in te zetten zodat je een aantal concrete tools vind om in de periode van volle Maan in Boogschutter in te zetten.

And remember, All Magic starts with desire!