MaanSages November

Aah, daar is november… een fijne maand want ik ben deze maand jarig!

En wie jarig is trakteert!, toch?
Maar ja, vorige maand heb ik natuurlijk ook al getrakteerd, en hoe! Een volle week iedere dag cadeautjes dus mijn inspiratie was een beetje op…. tenminste dat dacht ik.

Maar net als dat het leven cyclisch is geldt dat natuurlijk ook voor inspiratie. En toen ik los liet dat ik “moest” trakteren van mijzelf toen kwamen de ideeën vanzelf. Dus terwijl ik door bladeren aan het banjeren was tijdens de herfstvakantie kwam het idee voor het tweede e-book van The Sages Cup.

Ondertussen is dit e-book een feit en je kan dit e-book de gehele maand november gratis downloaden.

Het e-book gaat over belangrijke data in je leven gekoppeld aan de kaarten van de Tarot. Denk bijvoorbeeld aan je geboortedatum of je verjaardag. Door deze data op een bepaalde manier op te tellen kom je tot een cijfer die correspondeert met een van de kaarten van de Tarot. Dit geeft je dan weer wat inzichten in jezelf en wat je te doen staat in dit leven, voor je zielspad of gewoon dit jaar.

Nieuwsgierig? Je vind het e-book in de shop!

Daarnaast is er nog een reden waarom deze november een speciale maand is. Het is namelijk de laatste maand van de MaanSages. In het afgelopen halfjaar (incl. de maand november) hebben we alle kaarten besproken gekoppeld aan een sterrenbeeld. In december staat de maan namelijk in de al besproken tekens Kreeft en Boogschutter en hiermee is de cirkel rond.

Natuurlijk hebben wij nog niet alle kaarten van het deck besproken.
In november hebben wij totaal 55 kaarten besproken terwijl er 78 kaarten in een Tarotdeck zitten. Hoe dit komt?
We hebben op 1 oktober een volle Maan overgeslagen in deze Sages, het sterrenbeeld Ram en de bijpassende kaarten mis je dus en daarnaast zijn de overige 18 kaarten op een andere manier verbonden aan ons sterrenstelsel.

In december zullen we nog de kaarten van de Ram en de Potentiekaarten bespreken en dan onstaat er een nieuwe vorm voor 2021. Hoe? dat is nog even een verrassing.

Maar nu eerst november.

Deze maand zal ik de volgende MaanSages bespreken…

15 november, Donkere/ nieuwe Maan in Schorpioen
Major Arcana kaart : 13. de Dood
Hofkaart: Koningin van Kelken
Minor kaarten: 5, 6 en 7 van Kelken

30 november, Volle Maan in Tweeling
Major Arcana kaart: 6. de Geliefden
Hofkaarten: Koning van Zwaarden
Minor kaarten: 8, 9 en 10 van Zwaarden

Twee sterrenbeeld waarover best wat aannames worden gedaan.
Uit eigen ervaring weet ik dat Schorpioenen nog wel eens worden weggezet als afstandelijk en argwanend. Tweelingen krijgen snel de naam dat ze twee gezichten hebben en daarmee spelen hoe het hun uitkomt.
Dit is natuurlijk niet het hele verhaal van deze tekens en deze maand gaan we dus de positieve kant van deze tekens beter belichten. Want in ieder zit licht en donker, al is niet iedereen even zelfverzekerd om beide kanten te laten zien.

Als laatst wil ik je nog de novemberspread meegeven waarin ik de schorpioenenergie al een beetje heb meegenomen.

Je ziet mij volgende week met de eerste MaanSage van deze maand…. geniet tot die tijd van deze herfstige maand november!