MaanSages September

Na de oogstmaand augustus volgt dan de herfstmaand september, soms ook wel de tweede oogstmaand genoemd.

In mijn herinnering is dit altijd de maand van iets koelere zomerdagen maar nog warm genoeg voor af en toe blote benen en lekker in de tuin kunnen eten. Maar de afgelopen dagen is dat niet echt het geval. Ik sluit de deur naar de tuin toch sneller achter mij om de kou buiten te houden en de regen maakt dat ik liever binnen eet.
Je voelt de herfst in de lucht met af en toe een wat koude windvlaag of een flinke bui. Je ziet het aan het terugtrekken van de planten en bloemen. Over hun piek hebben ze hun vruchten afgeworpen en bereiden zich voor op de straks komende winter.

Met het vieren van Lughnasadh op 1 augustus verwelkomde we de herfst binnen het jaarwiel. Een herfst die we nog niet echt konden zien of voelen omdat de zon ons op hele warme dagen trakteerde. We genoten nog vol van het zomergevoel. In september verwelkomen we de herfst op de meteorologische kalender en zullen we ook door de kortere dagen en veranderingen in de natuur de herfst meer voelen en ervaren.

De overgang van de zomer naar de herfst is in eerste instantie vooral een overgang van de mannelijke extern gerichte energie naar de vrouwelijk intern gericht energie. In de zomer staan we vaak aan. Op actie gericht, alles letterlijk laten schijnen en in de zon zetten. We maken plezier met elkaar (en rekening houdend met de nu geldende corona regels) spreken we met elkaar af en zijn veel uit huis.

Nu de overgang naar de herfst duidelijker voelbaar is wordt er nu ook van jou gevraagd om die overgang te maken. Terugblikken en overzien wat je geoogst hebt, besluiten wat je meeneemt de winter in en bekijken wat je nog hebt te doen voor die winter komt. Het is het seizoen die vraagt om innerlijke reflectie.

En dat is ook precies wat je terugvindt in de astrologische tekens die we deze maand gaan bespreken in de MaanSages. Allereerst is daar Vissen die met de Volle Maan van 2 september vol in het licht wordt gezet.
Een waterteken die je vraagt om al je emoties en onderliggende zielenroerselen aan te kijken. Met dit teken bespreken we de kaart 18. de Maan. De ongrijpbare kaart van het deck die je vraagt te accepteren dat je nu even in het duister tast. Dat wordt een leuke ontdekking.
Bij deze Vissen komt ook de Koning van Kelken en de kaarten 8, 9 en 10 van Kelken.

En dan is er op de nieuwe Maan van 17 september het teken Maagd die maakt dat we de kaart 9. de Kluizenaar gaan onderzoeken. Mocht je een klein beetje zicht hebben op de Arcana kaarten dan weet je, zowel de Maan als de Kluizenaar zijn echte innerlijke onderzoekskaarten. Dus oeh, wat past dit mooi bij het thema van de herfst waarin we vooral om reflectie gevraagd worden. Deze twee kaarten ondersteunen je daar perfect bij.
Bij de Kluizenaar komt ook een Koning. Dit keer de Koning van Pentakels en daarnaast bespreken we de kaarten 8, 9 en 10 van Pentakels.

Ik kan je nu al zeggen de kaarten komen met veel cadeautjes wanneer je al hun wijsheden inzet tijdens je reflectie momenten. Ik zal dan ook in de aankomende MaanSages een paar mooie prompts voor zelfonderzoek meegeven naast natuurlijk de Tarotspreads voor verdieping.

Zowel Kelken als Pentakels krijgen de vrouwelijke interne energie toegedicht. Wat natuurlijk prachtig samenvalt met de vrouwelijke energie van de herfst.

De Maanstanden van september

Dit handige overzichtje kun je downloaden. Klik op maanstanden september om het overzicht op je telefoon te plaatsen. Zo vergeet jij niet meer waar de Maan staat deze maand.
Maanstanden september

Rond 2 september, Volle Maan in Vissen vind je hier de eerste MaanSage van september.
Laten we samen ontdekken wat de maan ons wil vertellen!