Jaarfeest, Mabon

Mabon, … dag en nacht zijn in balans!

Nog een paar dagen en dan is het Mabon, het wiel is weer verder gedraaid en de dag en de nachts zijn met Mabon in evenwicht.

Dit feest wil nog wel eens aangemerkt worden als een minder belangrijk feest t.o.v. bijvoorbeeld Samhain maar ik ben het daar zo niet mee eens… Mabon luidt voor mij de echte start van mijn favoriete seizoen in…… De herfst!
En op te maken uit allerlei berichten op social en alle enthousiaste vrouwen in mijn omgeving die uitkijken naar de pumpkin spiced everthing denk ik zo dat ik niet de enige ben die dit een fijn feest vindt.

Mabon, de herfst equinox is het een na laatste oogstfeest wat we deze periode vieren. Dit is de periode waarin de oogst van het land wordt gehaald en net zoals ik benoemde bij Lughnasadh is deze oogsttijd een mooi moment om bij jezelf te onderzoeken wat jij oogst!

Bij Mabon ga ik dan nog een stapje verder, want nu ik afgelopen maand voor mijzelf duidelijk heb gekregen wat mijn oogst is van de afgelopen periode en daar dankbaarheid voor heb getoond wil ik met Mabon de balans op maken en ook echt dingen loslaten of achterlaten. Om in de oogst terminologie te blijven, Niet alles van mijn oogst wil ik volgend jaar als nieuwe zaadjes planten.

Natuurlijk heb ik voor dit jaarfeest een leuk spread gemaakt.

Wil jij ontdekken wat rode appels, warme choco en gevallen bladeren allemaal komen vertellen deze Mabon…. download onderstaand spread en kom erachter.

Mabon Spread

Vond je dit spread leuk en wil je nog verder kijken naar jouw herfst verhaal? Boek dan een Autumn Sage in. Ieder seizoen bied ik SeizoenSages aan waarin we jouw verhaal van het seizoen ontdekken.
Dit is een halfuur helemaal gericht op jou en je vragen voor deze herfst.

Wil je meer over deze Autumn Sages weten… klik hier voor meer informatie!