MaanSages Oktober

En toen was het ineens al 8 oktober! De eerste week van oktober was voor mij een echt overgangsmoment. Ken je die momenten, vaak als je er middenin zit is het nog niet helemaal duidelijk maar terug kijkende weet je… oh ja, ik was in transitie (om even een sjiek woord te gebruiken).

Hoe het kwam! De laatste week van september vierde ik een groot feest, namelijk het 1e jaar van The Sages Cup. In het afgelopen jaar van The Sages Cup heb ik zoveel mooie vrouwen aan mijn keukentafel mogen ontvangen en er was een gemeenschappelijke deler bij al deze vrouwen en mijzelf! Het gebrek aan of de weerstand tegen jeZelf vieren. Daarom besloot ik, dat mag anders.

Waarom zouden we onszelf niet wat vaker mogen vieren? Waarom letten we alleen op die momenten die niet goed gaan….? We doen zo veel mooie dingen, laten we dat toch eens vieren!

Dit was de reden waarom ik met een feestweek op Instagram mijn Dwaas jaar van The Sages Cup uitgebreid heb gevierd. En hoe, iedere dag was er een cadeau te winnen of te downloaden en ik heb genoten van alle toffe en enthousiaste reacties. Ik zat op een wolk waar ik niet vanaf kwam.

Tot de eerste week van oktober! De feestweek was voorbij, alle klusjes eromheen waren afgewikkeld en iedereen had een afsluitende bedankmail gehad voor de leuke tijd. En toen liep ik leeg! Als een ballon achtergebleven van een feestje liep ik leeg en had ik werkelijk nergens meer fut voor of zin in! The Day after Dip keer 10! Zo voelde het.

Niets om mij voor te schamen en dat doe ik dan ook niet! Gewoon de bevestiging dat er na een High altijd wel een Low volgt en dat dit helemaal hoort bij ons cyclisch leven. Maar ik kwam mijzelf wel even tegen, want hey…. Dit was niet de bedoeling. Alles moest gewoon lineair doorgaan en er moesten Sages geschreven worden en Spreads gemaakt.

Dus na een dag mijzelf aan mijn haren vooruit trekken kwam het besef, wat ben ik aan het doen! Als ik mijzelf vieren zo belangrijk vindt en ik heb een feestweek opgetuigd om dit aan de wereld te laten zien dan hoort dit energieloze gevoel er ook bij. Dat respecteren is ook jeZelf vieren. Niet alleen als we op de toppen van onze energie lopen valt er iets te vieren ook wanneer wij accepteren dat we dagen hebben dat we even niets presteren… dan nog is er veel te vieren. We zien ons zelf, we eren onze behoeftes… wauw… dat is pas het vieren waard.

En zo komt het dat je geen Volle Maan Sage op 1 oktober hier vond. Hoe lastig ik de keuze ook vond, ik had niets meer in mij om te geven en alles wat ik opschreef voelde leeg en zonder inhoud.
En dus vond ik het dan wel lastig om niet lineair op te komen dagen maar ik had het nog moeilijker gevonden als ik een prut Sage had afgeleverd en dat nu moest terug lezen met gekromde tenen.

En met deze lap tekst kom ik rond, want ik vertelde dat de eerste week van oktober voor mij voelde als een overgangsweek… De feestweek was een afsluiter op meerdere manieren.
Het was de afsluiter van mijn eerste jaar van The Sages Cup
Het was de afsluiter van mijn overtuiging dat ik altijd Lineair moet op komen dagen
En het was de afsluiter van mijn interne zomer!

Ik heb de eerste week van oktober nodig gehad om mij echt te kunnen ontspannen in de herfstenergie. En nu ik die energie heb omarmt ervaar ik lijfelijk hoe ik meer naar binnen trek. Mijn voorkeuren veranderen, mijn behoeftes zijn meer gericht om interne zaken. De snelheid is eruit en ik wil vooral reflecteren en losse eindjes afwerken voor de winter komt.

Dus deze maand zijn de Sages iets anders dan anders. Je mist de Volle Maan Sage van 1 oktober maar daar staat tegenover dat oktober twee volle Manen heeft waardoor je deze maand op 31 oktober toch een Volle Maan Sage hier kunt vinden.

Dit keer even geen overzicht om te downloaden met de Maanstanden voor oktober maar daarvoor in de plaats heb ik wel een mooie oktober spread gemaakt die je hieronder vind.

Wat ik overigens erg leuk vond om te maken dus het kan zo maar zijn dat er vaker maand spreads verschijnen.

Geen uitgebreide teksten over wat oktober komt brengen of welke energie van de kaarten je mag verwachten deze maand…. al kun je in onderstaand overzicht zien welke kaarten we gaan bespreken.

Maanstanden en de kaarten van de Tarot
1 oktober, Volle Maan in Ram

4. De Keizer
De Ridder van Staven
2, 3 en 4 van Staven

16 oktober, Nieuwe Maan in Weegschaal

11. Gerechtigheid
Ridder van Zwaarden
2, 3 en 4 van Zwaarden

31 oktober, Volle Maan in Stier

5. De Hierophant
Koningin van Pentakels
5, 6 en 7 van Pentakels

Ik kom nu gewoon even als mijzelf opdagen zonder alle verplichtingen of verwachtingen waar ik dacht aan te moeten voldoen. Net als anders mag je nog steeds tijdens de Volle Maan en Donkere/ Nieuwe Maan een Sage verwachten met een spread bij de bijpassende kaarten. Alleen misschien net even echter, minder op tijd, minder binnen kaders…. per slot past ons leven helemaal niet in kaders.

Dat is wat de afsluiting van mijn eerste jaar mij heeft geleerd en waarmee mijn oktober maand is begonnen. Het voelt als een echte transitie al is het woord overgang misschien passender bij mij als vrouw!

Ik kijk uit naar deze Herfst en ik ben ontzettend benieuwd wat de kaarten voor energie brengen deze maand. Ik vermoed dat ze perfect passen bij die overgangsenergie. Maar dat ga ik ervaren wanneer ik de Sages schrijf. Voor nu tast ik net als jij even in het donker… en dat is prima.

Geniet van deze regenachtige oktober maand….