Jaarfeest, Samhain

Samhain, … Eren van onze voorouders!

Je zal waarschijnlijk geen enkele Heks kunnen vinden die nu zegt, neeehhh Samhain niet echt mijn feest!
Nee zeg, dit is het feest waar we natuurlijk al een heel jaar naar uit kijken.
Het Heksen Nieuwsjaarsfeest! Samhain!

Het Wiel draait… en wij vieren feest.

Wat is Samhain
Laten we eerst beginnen bij waarom dit feest als een nieuwjaarsfeest wordt gezien!
Voor onze voorouders begon alles vanuit het donker. Bedenk je dat je in de buik van je moeder ook geen licht had…. en je begrijpt het punt!
Het feest staat stil bij de wisseling van de seizoenen. De Zomer is voorbij en de aarde is zich aan het voorbereiden op de Winter, waar diep in de buik van moederaarde in het donker het zaadje groeit voor de Lente. Een nieuw begin, die we met onze ogen niet kunnen zien maar die er zeker is.

Vele mensen over de hele wereld vieren met Samhain de overgang van oud naar nieuw.
Het oude sterft, ritueel met de laatste slacht, en het nieuwe jaar wordt wedergeboren.

Samhain wordt ook wel de dag der doden genoemd. We vieren, eren en herdenken de doden. Onze dierbare overledenen en onze voorouders. We geloven dat de sluiers tussen de werelden nu dunner zijn en we daarmee beter in verbinding staan met zij die zijn overgegaan tussen de werelden. Door hen te vieren staan we stil bij al wat zij ons hebben gebracht en hoe wij hier nu verdere stappen op dat pad kunnen nemen.

Dit maakt dit een fijn moment om op je eigen leven terug te kijken.
Je verleden te schouwen, oude zaken los te laten en voorbereidingen te treffen voor de toekomst.

Een overgang van oud naar nieuw werd vroeger vaak aangegrepen om de toekomst te voorspellen. Met verschillende soorten divinatie methodes werd er geprobeerd om in kijkje te nemen in wat het komende jaar te brengen had.

Nu zie ik Tarot niet als een tool om de toekomst te voorspellen maar het maakt zeker het onbewuste bewust en dat voelt toch als super magisch!

Omdat de Tarot zo mooi samen gaat met dit bijzondere feest heb ik deze keer niet één maar twee verschillende spreads die je in kunt zetten tijdens Samhain.
De eerste spread is een kort maar krachtig Samhain spread om je schaduw te onderzoeken.
De tweede is een groter spread waarbij je inzichten vraagt voor het nieuwe te komen jaar.

Je kan beide spreads los van elkaar inzetten maar kunt ze natuurlijk ook combineren en zo extra voorbereid het nieuwe jaar in stappen.

Samhain, Schaduw spread

Samhain, Schaduw spread

Nieuwjaar spread

Samhain, Nieuwjaar Spread

Heb je de spread(s) gelegd en wil je feedback of je uitkomsten gewoon even delen? Je kan mij altijd bereiken via desiree@thesagescup.nl of via insta op @_the.sages.cup_ Dan kijk ik met je mee of ben samen met jou enthousiast over je mooie ontdekkingen voor je nieuwe heksen jaar!

Denk je nu… ja leuk die spreads maar ik wil eigenlijk niet zelf de kaarten om informatie vragen! Je kunt natuurlijk hiervoor ook bij The Sages Cup terecht.
Je kunt aan mijn digitale keukentafel een kop koffie komen drinken met mij en de Tarotkaarten… klik hier als je dat fijn vindt klinken!

Wil je liever een ingesproken bericht ontvangen, die je zo vaak kunt terugluisteren als je wilt, dan kun je hier je afspraak inboeken. Voor de kosten hoef je het niet te laten, al vanaf
€ 2,50 ontvang je al de nodige inzichten.

Hoe je dit jaar ook kiest om Samhain te vieren…. ik wens je alvast een magische nacht en een geweldig nieuw heksenjaar!.