Tarot spread gelegd… en NU?

Met regelmaat lanceert The Sages Cup nieuwe en originele Tarot Spreads.
Op verschillende kanalen vind je deze Tarot Spreads en uiteindelijk worden alle Tarot Spreads online verzamelt op de Pinterestpagina van The Sages Cup.

Heb jij er al eens een kijkje genomen? Zou je echt eens moeten doen want door de jaren zijn er al voor heel veel verschillende thema’s en feesten een Tarot Spread gemaakt.

Denk aan Tarot Spreads voor de jaarfeesten maar ook bijv. voor Vader- en Moederdag, thema’s zoals onbewuste patronen, voorouderwerk, spreads voor de maand of voor een Major Arcana kaart. Alles gericht op zelfontwikkeling met de Tarot.
De Tarot Spreads worden altijd enthousiast ontvangen en vaak probeer ik de verzoekjes voor onderwerpen om te zetten naar een spread.

Een tijdje geleden ontving ik een berichtje over het leggen van Tarot Spreads waar ik even bij stil wil staan.
De vragensteller begon met hoe leuk zij de Tarot Spreads vindt en dat ze nu een van de Tarot Spreads had gelegd. Ze was blij met de concrete vragen zodat ze wat structuur had bij het leggen van de kaarten maar ze bleef achter met de vraag… ja en Nu dan?

Ze omschreef het zo mooi op basis van een uitspraak van Fons Jansen:
Fijn dat je weet hoe het heet…. maar wat doen we eraan?

Hoe nu verder te gaan als je een Tarot Spread hebt gelegd?
Je hebt de getrokken kaarten, je hebt wat inzichten en misschien nog wel een paar extra vraagtekens… want tja.. de Tarot kaarten zijn niet altijd gelijk duidelijk!
maar hoe dan nu verder?

Daarom een top 10!
Een top 10 van dingen, acties of rituelen die je kunt doen na een legging zodat de Tarot kaarten nog meer gaan leven en je makkelijker de Hoe dan? vraag voor jezelf kunt beantwoorden.

Optie 1:

Kies de Tarot kaart die het meest in de Tarot spread opviel en zet deze Tarot kaart op je altaar.
Ze fungeert als reminder aan je inzichten die uit de Tarot Spread naar voren kwamen en geven je net dat zetje om er wat mee te doen.
Overigens werkt deze tip ook heel goed bij Tarot dagkaarten, geef je Tarot dagkaart ook een plekje die je vaak ziet, als reminder en les voor je dag.

Optie 2:

Creëer een affirmatie n.a.v. de uitkomsten van de Tarot Spread.
Bijv. komt 03. de Keizerin met de boodschap dat je liefdevoller over jezelf mag praten dan is de affirmatie Ik praat altijd liefdevol over mijzelf of Ik ben prachtig een krachtige herinnering.

Optie 3:

Wanneer de inzichten uit de Tarot Spread je diep raken en de onderwerpen zijn te groot om alleen aan te kijken, twijfel niet en benader een coach, therapeut, psycholoog of praat verder met een Tarot Mentor om samen de thema’s en inzichten verder te onderzoeken.

Optie 4:

Journal over de Tarot Spread en je opgedane inzichten.
Stop niet bij de regels die je schreef bij de Tarot Spread maar geef je zelf ruimte om hierover te verdiepen in een journal.
Een fijne bron van goede journalvragen vind je bij Soul Nudges op Instagram en deze schrijfoefening in de MaanSage over de Tarot kaart 14. Gematigdheid is een mooie start om d.m.v. schrijven verder te onderzoeken wat er in je speelt.

Optie 5:

Reflecteer. Dit doe je natuurlijk al tijdens het leggen van de Tarot Spread maar doe dit in de daaropvolgende week nog een paar keer. Hoe zie je de Tarot kaarten na een week? Is er een extra inzicht tot je gekomen. Welk symbool, kleur of tekening valt je op.
Vul je eerste inzichten aan met nieuw inzicht door te reflecteren.

Hierbij helpt het om je Tarot kaarten even te laten liggen. Ruim ze niet gelijk op, zo valt je oog op de kaarten en gaat het reflecteren vanzelf.

Optie 6:

Mediteer op de Tarot kaarten die zijn gekomen.
Heb jij een regelmatige meditatie practice, neem dan je Tarot kaarten mee in je meditaties. Geef je onbewuste ruimte om je nog meer inzicht te geven tijdens je meditatie.

Optie 7:

Herhaal de Tarot Spread een paar keer. De volgende dag, de volgende week of na een maand opnieuw. Welke Tarot kaarten komen er dan. Zie je verbindingen met de vorige Tarot kaarten? Zie je groei? Zie je verdieping… wat valt je op?

Optie 8:

Zorg voor een reminder. Als een inzicht is gekomen waar je echt wat mee wilt doen zorg dan dat je er tijd voor maakt.
Zet een herinnering in je agenda of telefoon en sta dan even stil bij dat wat de Tarot kaarten kwamen vertellen. Dit hoeft niet lang te duren, vertrouw erop dat door herhaling het onbewust een plek bij je krijgt. Maar neem je niet af en toe de tijd om het te herhalen of te lezen dan zal het weg zaken en gebeurt er niets… dus zorg voor die reminder.

Optie 9:

Bedenk actie stappen. Wat ga jij doen met de boodschap die kwam.

Bijv. de boodschap komt dat je liefdevoller voor jezelf mag zorgen.
Je ervaart dat je regelmatig jezelf op de laatste plaats zet en jezelf verwaarloosd.
Je kiest ervoor om minstens één keer per maand een badkamerritueeltje voor jezelf te maken.
Deur op slot, licht lager gesteld, alle stoorzenders uit of bij de oppas en gewoon even een uurtje jezelf verwennen. Je plant dit in en hou jezelf eraan.

Optie 10:

Dit is eigenlijk het gevolg van stap 9.
We bedenken vaak wat we gaan doen om het niet te doen. Stel die deadline. Voor wanneer neem jij die stap die je had bedacht bij optie 9?
Zet het in je agenda, deel het met een vriend(in) en zorg dat je je aan die deadline moet houden.

Op komen dagen voor jezelf!
Uiteindelijk draait het erom dat jij voor jezelf op komt dagen. Als je de Tarot kaarten legt, de inzichten krijgt die je zoekt en daarna alles weer opbergt en niets met de inzichten doet, tja… dan zal er weinig veranderen en dan lijkt het alsof je niets hebt aan de Tarot kaarten.

Maar als jij op komt dagen voor jezelf, jezelf serieus neemt en kleine stappen neemt n.a.v. je inzichten zal je zien dat je leven langzaam in je voordeel verandert.
Dan gaat de Magie van de Tarot echt voor je leven.

🌿 Tarot vraag? WhatsApp mij!