Bereken zelf jouw persoonlijke Tarot kaart!

In de Tarot is het mogelijk om een eigen persoonlijke kaart te berekenen aan de hand van je geboortedatum.
In deze berekening is de kaart verbonden met een van de eerste 9 kaarten uit de Major Arcana. Door je eigen kaart te ontdekken heb je een Tool in handen om jeZelf nog beter te leren kennen en daarmee meer inzicht te krijgen in je te lopen pad.

Als voorbeeld hoe je je persoonlijke kaart uitrekent neem ik mijn eigen geboortedatum 08-11-1979. Deze getallen tel je bij elkaar op 8+1+1+1+9+7+9 tot 36. Dit getal wordt weer verkleind tot een getal tussen de 1 t/m 9. Je krijgt in het voorbeeld dan 3+6 = 9. Mijn geboortedatum vertegenwoordigt dus het getal 9 en in de Major Arcana is de Kluizenaar kaart 9.

The Hermit van Modern Witch Tarot Deck by Lisa Sterle

Ben je nu benieuwd naar de betekenis van jouw persoonlijke kaart? Hieronder lees je er per kaart meer over.

Kaart 1. De Magiër

De Magiër staat voor het (her)ontdekken van je persoonlijke kracht. De Magiër is een krachtige creator, een creatieveling, die informatie van boven ontvangt. De Magiër handelt hierna zonder de vraag te stellen; Hoe dan? En daarmee alle ingevingen geboren laat worden in de wereld. Deze persoonlijke kracht en creativiteit zonder kaders vragen zelfvertrouwen! Het is aan jou om dit zelfvertrouwen te ontwikkelen en te blijven voeden zodat jij als die werkelijke Magiër hier op aarde kan neerzetten wat er door jou heen wilt komen.


Kaart 2. De Hoge Priesteres

De Hoge Priesteres vraagt je om te luisteren! Keer naar binnen om daar je krachtige intuïtie te horen fluisteren, praten, roepen, misschien wel schreeuwen. Je bent opmerkzaam, zorgzaam en staat in verbinding met de cyclussen van het leven. Dit betekent dat je niet lineair door het leven gaat. Terugkomen bij jezelf is in jouw leven een belangrijk ankerpunt. Je grenzen willen nog wel eens vervagen en je gaat veel op in anderen. Keer met regelmaat terug naar de vraag; Hoe kom ik bij mijzelf en hoe kan ik mij verbinden met mijn eigen wijsheid?


Kaart 3. De Keizerin

De Keizerin staat voor liefde. Andere woorden voor liefde zijn compassie, overvloed, inlevingsvermogen, schoonheid, koestering. De keizerin vraagt je om je hier volledig voor open te stellen en te ontvangen. Hiermee kan jij jezelf verwezenlijken. Kun jij deze overvloed, deze liefde ontvangen? Wees helemaal met wie je bent en geef jezelf die liefde, ondersteuning en aandacht die je nodig hebt. Wanneer jij kan ontvangen, kun je op de mooiste manier geven. Jouw gevulde kop loopt over waarmee je andere geeft wat zij nodig hebben.


Kaart 4. De Keizer

De Keizer staat voor het recht om jouw ruimte in te nemen zonder een ander te verdringen, zonder strijd of competitie. De Keizer vraagt je om dit te belichamen. Spreek je uit, draag je waarheid uit, neem je ruimte in. Je bent serieus en bent van het motto, afspraak is afspraak. Je zet neer wat er van je gevraagd wordt. Vergeet niet dat je ruimte innemen niet betekent een ander verdrukken. Haal de energie van de vorige kaart, de Keizerin, soms wat meer tot je, zodat je wat flexibel kan samenwerken en ruimte voor anderen kunt laten zonder jezelf weg te geven.


Kaart 5. De Hogepriester

De Hogepriester gaat over je eigen inzichten je eigen lessen, en je eigen weten en het daarop vertrouwen. De kaart gaat over je eigen vrijheid nemen. Je hebt behoefte aan zelf ontdekken zonder sturing of input van anderen. Constant op zoek naar nieuwe kennis, nieuwe uitdagingen, nieuwe indrukken. Doordat dit een 5 kaart is, gaat het ook over balans. Je behoefte aan vrijheid kan maken dat je niets van je ideeën of opgedane indrukken tot een concrete realisatie brengt. Realisatie vraagt namelijk om kadering. Haal soms de energie van de vorige kaart, de Keizer, bij jezelf op en zet het geleerde neer op aarde.


Kaart 6. De Geliefden

De Geliefden vraagt; Hoe ontvang jij liefde? Met de Geliefden als persoonlijkheidskaart ben je iemand die prachtige verbindingen creëert tussen mensen. Je bent graag in contact met anderen en wil graag dienstbaar en aanpassend zijn om de goede relatie in stand te houden. Je mag je hier afvragen; Ben ik mijn verlangens en behoeftes buiten mijzelf aan het plaatsen (in mijn contact met anderen) of kan ik leren dit uit mijzelf te halen en mijzelf in mijn behoeftes te voorzien? Het is van belang om je balans vinden tussen de vragen; Welke behoeftes voel ik? En wat gebeurt er buiten mij?


Kaart 7. De Zegewagen

De Zegewagen vraagt; Wie ben ik? Wat ben ik? Welke volgende stap moet ik nu aandacht geven? Met andere woorden een echte filosoof. De Zegewagen is het voertuig waarin jij even tot stilstand kan komen terwijl alles gewoon doorgaat. Het moment waarop jij de filosofische vragen kan stellen. Deze kaart is een uitnodiging om te kijken naar alles wat je hebt gedaan om uiteindelijk een beslissing te nemen hoe verder. Mensen met deze persoonlijkheidskaart doen er goed aan om hun filosofische insteek wat aarde te geven. Anders loop je het risico altijd te blijven hangen in het stilstand moment en je overdenkingen niet verder te ontwikkelen. Doe ook het werk!


Kaart 8. Kracht

Kracht vraagt jou; hoe kan jij met gemak en gratie voor jezelf op blijven komen ook in moeilijke tijden? De kern van deze kaart is het hart. Leven vanuit je hart, met al wat je daar vindt. Zonder verdediging of uitleg. Wanneer jij altijd in de verdediging bent over jouw keuzes en manier van leven, trek je vooral weerstand en moeilijkheden aan. Als jij open, puur en vol voor jouw hartsverlangen kiest en dit uitdraagt zonder verdediging, zal je zien hoe makkelijk en snel je aantrekt wat je verlangt. Deze kaart vraagt je om krachtig te geloven in jouw eigen unieke verlangen.


Kaart 9. De Kluizenaar

De Kluizenaar vraagt je om geduld. Wanneer deze kaart jouw persoonlijkheid vertegenwoordigt, dan is je les in het leven o.a. om je over te geven aan Divine Timing. Alles komt op je pad wanneer jij er klaar voor bent en gaat nooit te vroeg weg. En aan jou om je hieraan over te geven. De lantaarn van de Kluizenaar verlicht je pad stap voor stap. Je hebt geen idee wat er in de toekomst ligt, je hebt je werk nu hier op dit moment te doen. Je kan niet afdwingen dat het sneller gaat of eerder tot je komt. Een kluizenaar komt zonder vooroordeel en heeft een open blik. Om jezelf niet volledig te verliezen in begrip voor iedere situatie en daarmee niet tot de volgende stap te komen, is het goed om de daadkracht en assertiviteit van de krachtkaart in jezelf te vinden.


Nu ken je je persoonlijke kaart en bovenstaande uitleg heeft je een klein kijkje gegeven in de keuken van de betreffende kaart. Een klein kijkje, want er is nog zoveel meer over de kaarten te vertellen, te ontdekken en te leren.

Aan de hand van jouw geboortedatum is ontzettend veel te ontdekken binnen de kaarten van de Tarot. Je persoonlijke kaart is de eerste stap, maar hiernaast zijn er je zielenkaart, je persoonlijkheidskaart, de jaarkaarten, de verbindingen tussen een aantal Major Arcana kaarten speciaal voor jou en je lessen en mogelijkheden vertegenwoordigd door de Minor Arcana.

Wil je nu meer weten over hoe je met je geboortedatum verschillende soorten kaarten kunt berekenen en ontdekken hoe deze kaarten voor jou op komen dagen dan is het e-book, je geboortedatum en de Tarot echt iets voor jou.

Dit e-book vind je hier

En laat mij vooral weten welke kaart voor jou op komt dagen als persoonlijke Tarot kaart.

Liefs

🌿 Tarot vraag? WhatsApp mij!