WTF! is Tarot Mentoring? Lees even mee!

Het woord mentor komt uit de Griekse mythologie. De oude, wijze man uit het verhaal van Homerus voorzag Telemachos van raad. Hij adviseerde hem en leidde hem door de vele gevaren die hij tegenkwam. De oude, wijze man heette Mentor.
Het woord mentor heeft naar aanleiding van deze mythe de betekenis gekregen van leraar, vertrouweling en adviseur.


Bij The Sages Cup wordt de Tarot aan dit mentorschap verbonden.
Dit kan betekenen dat de Tarotkaarten een belangrijk onderdeel zijn tijdens een sessie, dat we de kaarten mentor laten zijn. Maar vaker gaan de mentorsessies over de Tarot en leid en begeleid ik je door je Tarotvragen.


Mentorschap en de Tarot

Laat mij je meenemen in een van de vaak gestelde vraag voor een Tarot Mentor Sessie.
Ontspan, stel je jezelf voor alsof jij degene bent aan de andere kant van de telefoon en ontdek wat een Tarot Mentor Sessie voor je kan betekenen.


Ik ben verdiept in een stuk over het Keltisch Kruis als mijn telefoon gaat, iets wat afgeleid neem ik op, Hé met Desirée van The Sages Cup.
Hoi, hoor ik, met ******.

Ik blijf even stil, er gaat geen belletje rinkelen bij haar naam. Ze klinkt enthousiast en vrolijk en zegt: ik bel even over je Tarot Mentor sessies, ze klinken als precies wat ik zoek en hoop eerlijk gezegd dat je plek hebt.

Ik schuif het Keltisch Kruis aan de kant en ga rechtop zitten. Wat leuk dat je mij en de Tarot Mentor sessies hebt gevonden, waar ben je precies naar op zoek? zeg ik terwijl ik snel een pen en notitieboek tevoorschijn tover om aantekeningen te maken.

De radartjes in mijn hoofd beginnen te draaien, waar is ze naar op zoek en wat zit daaronder en op welke manier kan ik haar dat geven?

Er volgt een leuk gesprek waarin ze vertelt dat ze al een tijd “speelt” met de Tarot. De Tarot kaarten lopen haar leven in en uit. Ooit heeft ze een Tarot cursus gedaan maar ze krijgt die 78 kaarten en betekenissen maar niet in haar hoofd gestampt waardoor ze iedere keer na een periode proberen de kaarten toch weer weglegt.
Toch voelt ze sterk, er is veel waarde en magie in de kaarten verborgen en ze wil ze eigenlijk niet weer uit haar leven laten weglopen.
Kan ik met de Tarot Mentor sessies helpen de kaarten echt een plek te geven in haar leven en haar alle betekenissen uit haar hoofd laten leren?

Ik ga aan van haar enthousiasme en voel direct ook haar frustratie, waarom lukt het toch maar niet om de betekenissen te onthouden.
Ja! zeg ik, ik kan je zeker begeleiden met de Tarot Mentor sessies naar een beter begrip en band met de Tarot kaarten maar ik ga je geen betekenissen leren van de kaarten. Ik hoor een teleurgestelde Oh! en haast mij om uit te leggen wat ik bedoel.

Ik vertel haar dat de Tarot een boek is, een heel uniek boek doordat de volgorde iedere keer verandert. Hierdoor ervaart iedereen dit boek anders en
geeft andere betekenis aan het boek.
Haar de boekenkennis over de kaarten laten stampen maakt alleen maar dat ze de kennis en wijsheid van anderen probeert eigen te maken. De Tarot kaarten vragen je juist om je eigen wijsheid te ontsluiten.
Als je dat lukt, dan gaat het lezen van de kaarten eigenlijk vanzelf.

Ze klinkt geïntrigeerd maar kan nog niet goed plaatsen wat ik bedoel
dus ik ga nog even door.
De kaarten zitten vol verborgen boodschappen. Boodschappen en gebeurtenissen die we allemaal in een bepaalde vorm in ons eigen leven herkennen. Deze boodschappen worden o.a. door symbolen, kleuren, nummers en houdingen aan je uitgebeeld.
Het is aan jou om deze boodschappen te ontsluiten vanuit wat je ziet maar vooral door een koppeling te maken met je eigen leven. Boekenkennis is niet voldoende.

Ik kan je vertellen dat de twee van pentakels over een keuze gaat maar daar kun je de kaart nog niet mee lezen. Want wat vertelt de hoge rode hoed jou?
Of welke betekenis heeft het infinity teken voor je?
Heb je gezien dat hij op één been probeert te balanceren? Danst hij of springt hij?
En wat vertelt dit alles dan over je leven?

Allemaal vragen die je jezelf kunt afvragen en waarop alleen jij het antwoord hebt.
Want jouw unieke interpretatie is waarover het gaat als je leest, niet van enig ander.
Daarom leer ik je de kaarten lezen door ze op je leven te plaatsen, door herkenbare gevoelens en situaties te koppelen aan de kaarten, je eigen leven te verbinden met de kaarten… en dan hoef je niets te stampen, het gaat dan als vanzelf.

Ik hoor dat ze rechter gaat zitten, diep ademhaalt en zegt… ja… dit is precies wat ik nodig heb. Een werkelijke verbinding met de kaarten.
Wanneer beginnen we?

Ik lach en zeg, je bent welkom!


Meer lezen over de Tarot Mentor sessies, kan via onderstaande button?
Of pak net als de klant van het verhaal hierboven de telefoon en ontdek wat ik voor je kan betekenen.


Je bent super welkom!